Kiikalan KiPiNät ry

Kiikalan KiPiNät ry on vuonna 1998 perustettu yhdistys, jonka perustarkoituksena on ylläpitää Kiikalan KiPiNät nimistä harrastajateatteria.

Näin Tuula Tielinen kirjoittaa KiPiNöiden synnystä:

"Kipinät on perustettu 1998. Olin jo pitkään miettinyt teatteriharrastuksen laajentamista sillä viisiin että saisin mukaan muitakin innostuneita. Panin kuntatiedotteeseen ilmoituksen ja sehän poiki sitten viisi innokasta teatterinharrastajaa. Me oltiin niin sinisilmäisiä ja intoa täynnä silloin kaikki. Mietittiin, että miten tästä lähdetään eteenpäin ja ketä kaikkia pyydetään mukaan touhuun. No, päätettiin itse tehdä näytelmä, hommata esityspaikka ja tehdä itse asiassa kaikki itse. Juhani Vilander sanoi, että hän voi käsikirjoittaa näytelmän. Yhdessä pähkäiltiin aihe ja niinpä ensimmäisen näytelmän nimeksi tuli Piuk o pare. Sitä esitettiin museonmäellä kolme kertaa. Ensimmäinen esitys oli Kiikala-päivänä ja katsojia 650. Paikan erikoisuutena oli laskeva katsomo. Sen kesän jälkeen ruvettiin tosissaan katselemaan uutta esityspaikkaa. Löydettiin ampumarata ja sinne perustettiin Kiikalan KiPiNöitten kesäteatteri. Sinne se perustettiin ja siellä se on toiminut vuodesta 1999 ja toivottavasti toimii vielä pitkäääään." 

 

"KiPiNöiden 10-vuotisjuhlanäytelmää Pillereitä ja parodiaa esitettiin helmikuussa 2008 Kiikalan Seuratalolla ja sen jälkeen Lehmirannassa. Esitykset saivat hyvän vastaanoton sekä yleisössä että lehdistössä ja näyttelijöillekin kokemus oli huikea. Kiikalan yliopistolliseen keskussairaalaan sijoittuvan parodian oli käsikirjoittanut ja ohjannut Simone Niemi. Seuratalolla yleisöä oli 480 ja Lehmirannassa esityksen on tähän mennessä nähnyt jo 750 katsojaa."

20-vuotisnäytelmänä oli työryhmä Koi-Pion käsikirjoittaman Romeo VAI Julia. Esityksen ohjauksesta vastasi Simone Koivisto. Tänä vuonna KiPiNät palasivat myös Kiikalan Seuratalolle ja siellä näytelmää esitettiin yhteensä 10 kertaa. 

Näytelmän lisäksi KiPiNät järjestivät Hertsumarepale- nimisen improvisaatioillan ravintola Helarinteessä.

Vuodesta 2018 asti KiPiNät ovat järjestäneet kesäteatteriesityksensa Kiikalan Seuratalolla. 

Kesällä 2022 KiPiNät esittävät kesäteatteria Rekijoen Soihtulassa.